HTML

Jogszolgáltatás

Jogot szolgáltatnak, nem igazságot. Még mindig jobb, mintha osztanák az igazságot? Laikus tévelygések egy labirintusban.

Friss topikok

Címkék

adócsalás (1) állami;támogatás (1) ároktői banda (1) Ároktői banda (1) bankrablás (1) befetetési szövetkezet (1) bírósági eljárások nyilvánossága (1) biztonság (1) BRFK (1) budapest környéki törvényszék (1) centrum (1) cserbenhagyás; (1) darabolós gyilkosság (1) devizahitel (1) dr kiss mária (1) ebadó (1) élettársi szerződés (1) elöljárói gondoskodás elmulasztása (1) erste bank (1) faludy györgy (1) fanni (1) foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés (1) fogyasztóvédelem (1) fővárosi bíróság (2) fővárosi ítélőszék; (1) fővárosi ítélőtábla (3) fővárosi törvényszék (3) Fővárosi törvényszék (1) Fővárosi Törvényszék (1) fővárosi törvényszék; (1) frizbí (1) gaál jános (1) gál györgy (1) gumiabroncs (1) gyilkosság (1) hajdú péter (1) halálos motoros baleset (1) Handó (1) handó tünde (1) hivatali visszaélés (1) huba olívia (1) hunvald györgy (2) Ibolya Tibor (1) idősek (1) illetékbélyeg hamisítás (1) istenes attila (1) ítélet (2) ítéletek nyilvánossága (1) ittas vezetés (1) Kalina József (1) kártalanítási számla (2) kgfb (1) kínzás (1) kiss ferenc kálmán (1) kiss mária (1) kölcsönszerződés (1) korrupt parkolóőr (1) közbeszerzés; (1) közigazgatási jogkörben okozott kár (1) közlekedési baleset (2) közpénügyi pitbull (1) köztársasági elnök (1) mabisz (2) magyar (1) miszori lászló (1) mobildíjak (1) motoros baleset (1) munkaügyi felügyelet; (1) nadrai géza (1) Nemzetközi Olimpiai Bizottság (1) obh (1) összeférhetetlenség (1) óvás egyesület (1) papp istván; (1) pénzügyi békéltető testület (1) perbeszéd (1) pest megyei bíróság (1) phaeton (1) pilis invest szövetkezet (1) Polt (1) pszáf (1) rablás (1) rendőrség (2) Schmitt Pál (1) sebes péter ügyvéd (1) sirt a (1) személyiségi jog (2) Szijjártó Questor büntetőjog (1) szocialista liberális önkormányzat (1) tallér károly (1) tárgyalótermi tudósítás (1) Tarsoly Csaba (1) telekom (1) tisza kata (1) tisztességtelen szerződési feltételek (1) titkolózás (1) tögl molnár lászló (1) Törvényszék (1) új bírósági eljárás (1) varga béla (1) vaskutai andrás (1) véleményszabadság (1) vesztegetés; (1) vincze piroska (1) Címkefelhő

2011.12.05. 07:54 jogszolga

Pöttyös lányregény - perbe fogva

Címkék: faludy györgy tisza kata fanni fővárosi bíróság személyiségi jog istenes attila

 

                        Pöttyös lányregény - perbe fogva
 
Faludy György „fiatal” özvegye beperelte Tisza Kata írót, annak harmatos regénye miatt. Maradandó károsodást okozott-e az özvegyben egy születésnapi vacsora leírása, ami még ’aköltő’ emlékének ápolását is akadályozza? Több éves per végére tett pontot a Legfelsőbb Bíróság.
 
Mester Csaba ügyvéd (és) ügyfelei személyiségi jogi perekben úgy látszik, szeretik az 5 milliós kártérítési keresetet. Blogunk adott hírt először arról, hogy Hajdú Péter meglehetősen simán elvesztette a civishir.hu ellen, a Frizbi című műsorról írottak miatt indított, többek között 5 milliós nem vagyoni kártérítés iránti pert. A bíróság első és másodfokon, majd a felülvizsgálati eljárásban is megállapította, hogy a kritika durva, már-már alpári, de passzol a műsor színvonalához. Így még az is ’belefért’, hogy a cikk szerzője egy senkinek nevezte Hajdút. A három egybecsengő ítélet ellenére annak a pernek nehéz lett volna előre megjósolni a kimenetelét.
 
A 2006-ban elhunyt Faludy György költő  – a bíróság által fiatalnak becézett –özvegye, akit a sajtó csak Fanninak hív – Mester Csaba ügyvéd segítségével pert indított Tisza Kata Magyar pszicho című 2007-es, már ’aköltő’ halála után megjelent „önéletrajzi ihletésű kisregénye” miatt. Itt is 5 millió volt az anyagi követelés. Tisza mesél egy 2005-ös vacsoráról, amire a „Költő” születésnapja adta az alkalmat. „A vacsora ténylegesen megtörtént esemény volt”, Faludy György 95. születésnapja tiszteletére adták. A regény nem használt valódi neveket. „Nem volt jó hangulatú az az este” – nyilatkozta az özvegy a bírósági előtt. A Legfelsőbb Bíróság végső ítélete november végén lett nyilvános.
 
               Hamis látszatok, és a helység összes fénye…         
 
A feleség a keresetében hivatkozott arra, hogy ő és Faludy egyértelműen azonosítható. Szerinte a regényben valótlan tényállítások vannak, s Tisza „azt a hamis látszatot keltette, hogy /Faludy/ önálló akaratra és cselekvésre képtelen, kiszolgáltatott, szerencsétlen idős ember.” (Az idézetek a bírósági indoklásokból valóak.) Őróla pedig azt sugallja, hogy Faludyt „elzárta régi és valódi barátaitól és senkit nem engedett közülük a közelébe. Azt a hamis látszatot keltette, hogy felperes harsány, ledér nő, aki férje szeme láttára kezd viszonyt más férfival. Azt a hamis látszatot keltette, hogy a felperes káros szenvedélytől függő, alkoholista, aki egymás után rendeli a tömény italokat és akinek szeme vérben úszik az alkoholtól.” (Az idézetek a bírósági indoklásokból valóak.) Tisza Kata ezzel Fanni jóhírnevét, becsületét és az emberi méltóságát is megsértette.
 
Itt egy pillanatra szakadjunk el a pertől. A tv-nézők is érzékelhették annak idején azt a gyomorforgató, nyálas hajcihőt, amit Faludy, ’aköltő’ körül fölkent és neves rajongói műveltek utolsó éveiben. Mindez még rosszabb lett Fanni megjelenésével, akit a média lelkesen szerepeltetett, ugyanakkor szinte mindenki lenézett, és ez a legkevesebb, amit erről el lehet mondani. A légkört remekül leírja a litera.hu (http://www.litera.hu/hirek/a-nagy-blama). Pál Kata 2005-ös beszámolója Faludy Nemzeti Színház-beli ünnepléséről készült, nem sokkal a regényben megírt vacsora után. Fanni itt is fontos szereplő, bár eltörpül Farkasházy Tivadar és mások mellett. A cikk felvezetője az írás legenyhébb része. „Tudósítói pályafutásom alatt sokféle eseményen megfordultam, ami nem érdem, viszont tény. Volt köztük jó is, rossz is, akadt újító és unalmas, érdektelen és profi, dilettáns és kedvesen amatőr, de ilyen kínos szennyet még soha sehol nem akartak lenyomni a torkomon, mint Faludy György születésnapján.” S még egy visszafogott részlet: „Jordán igazgatót viszont nem láttuk azóta, hogy felolvasta az Óda a magyar nyelvhezcímű/verse/t, és nem is kerül elő többet. Vélhetően elbujdosott, vagy főbe lőtte magát, ha mással nem, egy üveg vodkával. Én legalábbis ezt tenném a helyében, ha az általam igazgatott színházban olyan gyalázatot engednék megtörténni, mint amilyennek az este bizonyult.”
Pál Katához képest Tisza Kata pöttyös lányregényt írt. Sajtó- és személyiségi perekben a magyar bíróságokon bármilyen ítélet, s annak az ellenkezője is elképzelhető, de itt jó eséllyel borítékolható lett volna, hogy a felperes nem nyerhet. Egyrészt azért, mert Tisza valójában elalélt tisztelettel, csöpögősen beszél Faludyról („A Költő azonban csodálatos, a helység összes fényét maga köré vonzza.”), de legalább nem egy fiatal bikának, hanem 95 éves öregembernek írja le. Másrészt Fannival szembeni ellenszenve visszafogott. ... hízásnak indult, puha húsú, szőke nő, de inkább asszonynak nevezném. Amolyan nagy szoknyás, rokolyás, fodros inges menyecske. Az alkoholtól szeme vöröses színre váltott és úgy forog, mint a fogaskerekek. Szemei nagyok, pupillái rettentően összeszűkültek. Nagy, széles gesztusok közepette beszél.”  
            Rendkívüli hátrányok, a boldogság meggyalázása, vagy valami más…
A kereset több helyen nevetséges – egy magamfajta laikus számára. A felperes többek között olyan „mondatok - mint tényállítások - valótlanságának megállapítását kérte”, miszerint „a történetet csak a Költő nem hallotta, halkan megkérdezi többször is,  hogy miről van szó…" (Faludy köztudottan rosszul hallott már.) A könyv „rendkívüli hátrányokat okozott felperes számára…” foglalja össze az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a felperes álláspontját. „.. akik olvasták a könyvet, éreztették fenntartásukat. A barátok és ismerősök közül többen kétségüknek adtak hangot… /az özvegy/ társadalmi megítélése érezhetően romlott, egyértelműen és kétséget kizáróan megállapítható tehát, hogy /Tisza Kata/… rövid történetének elmesélésével rendkívül súlyos hátrányokat okozott felperes számára.” A kisregény „meggyalázza felperes férjével töltött életét, boldogságát”, ami csak az 5 milliós, „magas összegű nem vagyoni kártérítéssel kompenzálható.” Felperes igazán nagy hatású írónak gondolja Tiszát, mert azzal is érvelt, hogy "irományával ellehetetleníti a felperes számára Faludy emlékének ápolását, alkotói hagyatékának megőrzését szolgáló munkáját”.
Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság (31.P.22.213/2009/7. sz.) teljes egészében elutasította a keresetet. Ítéletében Istenes Attila bíró némi műfajelméleti fejtegetés után odáig is elmegy, hogy „a vacsoraleírás akkor sem lett volna sértő, ha az alperes nem regényt írt volna, hanem azt írta volna le, hogy megtörtént a vacsora, méghozzá a leírása szerint”. A bíróság szerint „nem elvitatható az alperestől az sem, hogy az legyen a véleménye, hogy a költőt elhanyagolták, a felperes harsány, durván bánt a férjével, ahogy a felperestől sem az, hogy akként értékelje az eseményeket, ahogy azt a személyes előadásában tette, mint pl. hogy az alperes /a vacsorán/ a költőt kisajátította.” Az idős korral járó nehézségek leírása pedig „a társadalomban nem kelthet visszatetszést, az idős ember társadalmi megítélését nem rombolja, hanem az időskori küzdelmek tiszteletet, legfeljebb együttérzést válthatnak ki az emberekből”.
 
A felperes és ügyvédje a vesztes első kör után fellebbezett, de 5 millióról 100 ezer forintra szállította le a nem vagyoni kártérítési igényt. A Fővárosi Ítélőtábla egyetértett az elsőfokkal. „A regényében az alperes… oly módon közölte az eseményeket, illetőleg az azokról alkotott véleményét, hogy azok - sem tartalmukban, sem kifejezésmódjukat tekintve - nem sértők, nem lépték túl a szabad véleménynyilvánítás megengedett kereteit, nem sértették sem a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát, sem /Faludy/ emlékét, figyelembe véve azt is, hogy felperes - mint közszereplő - köteles az erőteljesebb, az esetlegesen bántó, sértő kritika elviselésére is.” Az érzelmi töltés, a szubjektív megfogalmazások nem változtatnak azon, hogy mindez „alkotmányos keretek között maradó vélemény.”
            A megbántott özvegy megpróbálta jogsértőnek minősíteni a jogerős ítéletet a Legfelsőbb Bíróságon, sikertelenül. Ha jól számolom, Faludy özvegyének – saját ügyvédjének díjazásán kívül – közel 700 ezer forintjába került a pereskedés per, amit bizonyára Faludy „alkotói hagyatékának megőrzését szolgáló munkája” jegyében folytatott.
            Mester Csaba ügyvéd harmadik, a Legfelsőbb Bíróságig – még tavaly - elérő személyiségi jogi perében a Bochkor-Boros műsorvezető felperes párost képviselte. Legközelebb ezt az ügyet ismertetjük. Szegény Bochkor miért vált „gúnyolódások tárgyává”, ami „számára lelki megterhelést okozott”. S az is kiderül, hogy a műsorvezetők nevezhetők-e „keménytökű, jó merev pélójú" csávóknak, s ha igen, az jó-e nekik…
           
 

49 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jogszolgaltatas.blog.hu/api/trackback/id/tr533438107

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.05. 13:26:44

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szelid sunmalac 2011.12.05. 11:21:26

mar alig varom, hogy kommenteloket is pereljenek, mert azt mondjak: Hanyadek ez a no!

ampierre 2011.12.05. 11:21:46

HA egy író leír ilyet "a helység összes fényét maga köré vonzza." akkor az nem tud magyarul... A szoba/terem ugyanis helyIség.. a Helység települést jelent.. pff

na__most__akkor 2011.12.05. 11:48:39

@ampierre:
Írók nem tudnak magyarul, celebeket írónak neveznek, jómagyaremberek magyar blogokon nem írnak ékezetet (sunmalac-Elmeny)

Ez a világ. Mi tettük ilyenné, te meg én.
A kétharmadot is sikerült megcsinálni.

Lásd még Koncz Zsuzsa: Miért hagytuk, hogy így legyen...

Szelid sunmalac 2011.12.05. 11:59:51

@na__most__akkor: Khm. Renttentoen sajnalom, hogy NINCS ekezetes billentyuzetem. Cserebe nem vallom magam nagymagyarnak, csak siman magyarnak. Viszont megertetted, amit irni akartam igy, ekezetek nelkul is, tehat elerte a celjat!

na__most__akkor 2011.12.05. 12:03:54

Mondjuk a billentyűzetnek semmi köze hozzá, de védd csak a saját hülyeségedet...

Rebelde 2011.12.05. 12:05:45

ehh micsoda reklám ez a magyar pszichónak, pedig egy fájdalmasan szar könyv

AczélGyuribácsi 2011.12.05. 12:19:17

Nekem meg attól volt/van hányingerem, ahogy Faludy György utolsó éveit a mocskos sajtó "sajátította" ki!
Vajon ennek a mittudoménki Katának honnan van bárminemű joga megkérdőjelezni F.Gy. tetteit?
Alapjában egy utolsó senki lehet, de F.Gy.-hez mérten a levegőt nem éri meg, amit lélegzik!
De ő - és a többi prosztó kirekesztő - jogot formál arra, hogy más emberek MAGÁNÜGYÉRŐL ítélkezzenek!

"A tv-nézők is érzékelhették annak idején azt a gyomorforgató, nyálas hajcihőt, amit Faludy, ’aköltő’ körül fölkent és neves rajongói műveltek utolsó éveiben. Mindez még rosszabb lett Fanni megjelenésével, akit a média lelkesen szerepeltetett, ugyanakkor szinte mindenki lenézett, és ez a legkevesebb, amit erről el lehet mondani. A légkört remekül leírja a litera.hu"

Tessék mondani, aki ezeket írja az nem ugyanolyan nyálas genny? A litera.hu vajon milyen alapon ítél?
Mindenki IRIGY és ÖNZŐ volt és az ma is!
Olyan igaz MAGYAR!
Amiről Kertész Ákos is írt...
Génhibás, sérült és aljas!

na__most__akkor 2011.12.05. 12:23:31

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
Elnézést, az előbb feleslegesen goromba voltam.

1. Windows:
Control Panel -> Regional and Language Options -> Text Services and Input Languages
Itt be lehet állítani mondjuk magyart (áé) németet (ßü#) vagy angolt ($&@).
2. Linux:
Valami nagyon hasonló, legközelebb holnap lépek be a céges gépen, ha el nem felejtem megírom a lépéseket.
3. Mac:
Ezt nem ismerem, kérdezz meg valaki mást.

Peetee 2011.12.05. 12:32:12

Fannika elégedjen meg a Faludy hagyatékával, vagy azt már eltapsolta?

2011.12.05. 12:33:02

Az egyik első Hegyalja fesztiválon találkoztam egyszer Faludyval. Már akkor is nagyon rozoga volt szegény, de lehetett vele pár mondatot beszélni. Az lett belőle, hogy belibbent a ribi, és ráripakodott a sorban álló srácokra, hogy vegyenek inkább könyvet a standnál, és húzzanak el.
Sajnáltam az öreget.

Idet 2011.12.05. 12:33:12

Gusztustalan, amit az a luvnya Faludyval művelt. Én nem rajongok a verseiért különösebben, de ő attól még nagy költő volt, illetve ma is az. Recsk és egyebek után nem röstellte magát az a nőszemély! Ha belenéz a tükörbe, lehámlik a foncsor...

2011.12.05. 12:40:10

@jogszolga ha már kimoderálod a némileg vulgáris riposztomat, akkor ezt az AczélGyuribácsi nevű férget is leszel szíves, mert sérti a nemzeti öntudatomat az ugatása.

na__most__akkor 2011.12.05. 12:40:17

Mondjuk nehéz megérteni a tyúkokat, akik egy 40-50 évvel idősebb hapsival fogóznak...
Egyet ismerek személyesen, ott csak 30+ év a különbség, meg nem egy Faludi, akiről szó van.
Mindenesetre érdekes...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.12.05. 12:41:55

@Phátyol Ferenc: nem tudtam, ki ez a Tisza Kata, most megnéztem pár képét, és kurvára sajnálom, hogy nem vagyok megkerülhetetlen irodalmi potentát, ha érted, hogy mondom.

Szelid sunmalac 2011.12.05. 12:48:43

@na__most__akkor: Semmi gond. Nincs admin jogom. Ceges, angol. Ennyi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.05. 12:51:41

Engem nem a felesége érdekel. 100 év múlva róla csak lábjegyzet lesz. Viszont lehet, hogy Faludy boldog volt vele. Ha ez így van, akkor jól van. Ha nem így van, akkor lehet utálni a nőt. Sajnos ezt nem fogjuk megtudni soha.

lehet más a handa-banda 2011.12.05. 12:53:58

A Nagy Per tárgya ha jól értem az volt hogy Prosz-tata lábát a Fanni könnye árja vagy a Tisza jogosult nyaldosni?

na__most__akkor 2011.12.05. 12:58:08

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:
"Semmi gond. Nincs admin jogom. Ceges, angol. Ennyi. "

Kérd meg az admint-helpdesket-kollégát.
Öt évig dolgoztam a Siemensnél. Bármi beállítható, ami nem sérti a cég érdekeit.
Mondjuk a screensaver 15 perc utánjelszóval, az tabu volt. Ki tudja, miért.

Nemzeti Erőforrás Titkos Minisztérium (NETM) és Pallosjogú Médiahatóság (PM vagy PJM) persze kivétel, mert ott minden más.

Viccelek, nem látszik?

[c] 2011.12.05. 12:58:38

@na__most__akkor: Nekem az a benyomásom alakult ki, amikor hallottam beszélni Faludyról, hogy őszintén szerette. Hogy ez perverz dolog-é, meg az apa-, sőt, nagyapakomplexus megnyilvánulása, az mindegy, szerette és kész.

na__most__akkor 2011.12.05. 13:09:18

@TrueY:
"Viszont lehet, hogy Faludy boldog volt vele. Ha ez így van, akkor jól van. "

Ez egy őszinte comment.
Elképzelem magamat 92 évesként egy 65 évvel fiatalabb nővel. Mivel most még csak 66 vagyok, EL TUDOM KÉPZELNI.
26 év múlva írok egy másik commentet. Ha sikerül.

Roy 2011.12.05. 13:30:59

@Peetee: Fannika már eltapsolta pénzt. Most egy újabb forrás kellett neki.

csillámpóni 2011.12.05. 13:37:17

Gyugyubával alapvetően az volt a baj, hogy a Villon-ferdítések óta semmi érdemit nem alkotott, és irodalmi érték szempontjából az is meglehetősen kérdéses.
De azért jó fej volt az öreg, én bírtam hogy minden szadis haknin mesélt valami szépet József Attiláról. Nosztalgiában erős volt. Milyen kár, hogy hosszú élete nem párosult kiemelkedő tehetséggel!

Csigataposó 2011.12.05. 13:42:13

@na__most__akkor:
Nem nyert.
Control Panel-> Clock, Language, Region-> Change keyboards or other imput methods.

Legalabbis nalam itt lehetne beallitani a magyart. Mar ha lenne.
Jelen esetben nincs, ugyan ingyen le lehetne tolteni, de Win 7 buzi nekem meg annyi macerat nem er.

white zimbabwean 2011.12.05. 13:47:24

2005-ben voltam egy Faludy György író olvasó találkozón. Fannival szemben voltak fenntartásaim, amelyek a találkozó után már nem voltak. Lényegében olyan volt mint egy kísérő, ill. ápolónő. A találkozón kedves volt és teljesen a háttérben vonult Faludy György szellmileg jó volt, a szervezők az este után az egész estét végigbeszélgették. A Faludy Györggyel való talalkozás nekem felejthetelen élmény volt.

na__most__akkor 2011.12.05. 13:49:11

Azért Faludy kapcsán el kell gondolkozni...

Mennyi értékes embert elüldöztünk. Vagy megöltünk.

A huszas években, mert azok az emberek kommunisták-szocialisták voltak, többé-kevésbé.

A harminc-negyvenes években, mert azok az emberek zsidók voltak. Néha elképzelem Magyarországot, amint a Hortobágyon kipróbálJUK a világ első atombombáját.

Az ötvenes években, mert azok az emberek mik is voltak tulajdonképpen?

A hatvanas években, mert ötvenhatban azok az emberek ellenforradalmárok voltak.

A nyolcvanas években, mert azok az emberek a forradalom ellen voltak, (vigyázat, az ellenforradalmári státus közben változott).

A huszonegyedik században miért is? ...bármiért...
Kik is azok az emberek akiket elüldöztünk vagy megöltünk?

Magyarok.

na__most__akkor 2011.12.05. 13:59:56

@Csigataposó: "Win 7 buzi..."

bazmeg

Én hülye, leragadtam az XP-n, mert az még valahogy hajlandó volt normálisan működni.

A vindózt nem tudom elkerülni, mert a feleségem utálja a Linuxot.

(Nem akarok átmenni geekblog üzemmódba.)
A nyolcéves unokám gépén (Hollandiában él három éve) angolt, hollandot és magyart lehet beállítani, és a gyerek tudja, mikor melyiket kell használni. Írja az iskolai leckét, ír a nagyapjának, meg szerte a világba.
A gyerek.

Magyarázzam tovább?

Halihó 2011.12.05. 14:20:44

Tisza Kata menjen vissza Romániába, ott sok a tennivaló a magyarság érdekében.
És maradjon is ott.
Neki a szülőhaza smafu?

regress 2011.12.05. 15:51:11

@Equinoxe: csak nem fannival élsz együtt?az a gyomorfogató,amit az a picsa művelt

KenSentMe 2011.12.05. 16:02:58

"A felperes és ügyvédje a vesztes első kör után fellebbezett, de 5 millióról 100 ezer forintra szállította le a nem vagyoni kártérítési igényt." .. "Faludy özvegyének – saját ügyvédjének díjazásán kívül – közel 700 ezer forintjába került a pereskedés per, amit bizonyára Faludy „alkotói hagyatékának megőrzését szolgáló munkája” jegyében folytatott."

Ezen azért nagyon röhögtem. Egyrészt hogy így diszkontál a csaj, másrészt hogy ennyit buknak ezeken a pereken.. na jó, de nem mondok róla semmi csúnyát, mert még engem is beperel.. nem, nem csaj, őfőméltóságos asszony.

Azt meg, hogy ebbe a leírásba tényleg ilyen támadást vízionál, az duplán megmosolyogtató. Főleg, hogy attól, hogy egy kis alkoholtól pupillaszűkülése, szemforgása meg vörösödése támad, egyből azt hiszi, hogy lealkoholistázták - pedig ez egyszerűen arra célozna, hogy nem bírja az alkoholt.

2011.12.05. 16:22:24

@csillámpóni:
Semmit nem csinált azóta? Hát persze, te is bőszen olvashattad a köteteit...)))

chipshop (törölt) 2011.12.05. 16:29:43

Evekkel ezelott voltam egy baratommal a konyvvasaron,ott volt F.Gy is Fannikaval es dedikalt.Uveges tekintettel meredt maga ele es a baratommal jol ismertek egymast.Kicsit kozelebb mentunk es fannika ugy nezett ram mintha megoltem volna a macskajat,tipikusan a "ne merj idejonni"tekintet volt,amolyan harcias pincsire hasonlitott aki nagyon vedte a territoriumat(annak ellenere h se rajongo nem vagyok,es a ferfiidealom sem 65 evvel idosebb:-).Ugyhogy jobarattal megegyeztunk hogy mi ezt most mi itt nem:-)Tettuk ezt annak ellenere,h F.Gy-vel baratsagosan integettek egymasnak etc.Aztan persze meghallgattam a sztorit..ez a no egy sokk.Mindegy,nem megyek bele a lenyeg,h ket meteres korzetemben sem szeretnem latni(igaz ettol itt nem kell tartanom:-).Tisza Katarol semmit nem tudok,igyhat velemenyt sem alkotok rola,szerintem semmi olyat nem irt amiert perelni kene.

2011.12.05. 16:38:31

@Rebelde: ez sajnos igaz. dilettáns és unalmas könyv.

huszonkilencesek 2011.12.05. 16:42:37

Nagyon szégyenlem magam,olvasva a fenti kommenteket.S hogy miért? Ha megkérdezed,már nem nem érted!

jogszolga 2011.12.05. 16:53:50

@chipanddale74: Tisza Kata népszerű szerző, a média egy része erősen lelkesedik iránta. Rangos, akarom mondani komolyan veendő kritikai rovatok is foglalkoznak vele, igaz, azok egy részét nem tenném ki az ablakba. Szerintem nem kell legyinteni rá.

regress 2011.12.05. 16:57:18

@ROBERTO: ejnye te kis benszülött,te is az ifjú özvegyet vigasztalod?jó gyomrod lehet

pincze 2011.12.05. 17:15:51

Villon fordításai remekművek .

escéhá 2011.12.05. 17:29:10

Faludy Gyuri bácsit 1995 óta ismertem, akkor még a fasorban sem volt Fanny asszony, vagy mondhatni, Eric Johnsonnak hívták. De Eric emlékét ezzel most gyakorlatilag meggyaláztam.

Majd eltelt néhány év, Gyuri bácsi meghalt, s én összebarátkoztam egy fickóval, aki, miután megtudta, hogy milyen közel álltam az öreghez, meghívott egy családi disznóvágásra, ahol unokanővére, Fanny asszony is jelen volt.

Maradjunk annyiban, hogy információim birtokában én semmi pénzért nem vállaltam volna el az özvegy védelmét.

mamasita 2011.12.05. 17:36:17

árulja már el vki h hány éves ez a nő!!azér elég fiatal v nm?mind1,hányadék volt az egész már akkor is amíg a KÖLTŐ még élt.(mellesleg ÚÚÚTÁLOM a költőket)

elizon pucsnik 2011.12.05. 18:05:27

Hogy merészeljük Fánika tiszta,őszinte szerelmét kritizálni?

vörösbor(de)minőségi 2011.12.05. 19:45:37

@jogszolga: azért ebben van nem kevés túlzás,és legalább ugyanannyi szubjektivitás.mindkettő megengedett-de érvként nem elfogadható.maradhatunk abban,hogy tisza katát van aki szereti és van aki nem?
és a kritikai rovatok valamint a média....ez esetben totál mellékes.az egyéni izlést jó esetben nem befolyásolja.hadd döntse el mindenki saját kútfőből,befolyásolás nélkül.ritka de van ilyen.ne akarjuk lenyomni torkokon ilyen érvekkel(kritikai rovat+média)jáááájjjj.

csillámpóni 2011.12.05. 19:59:30

@solozzo: dögletes unalommal lapoztam át egy pár szarságot tőle. Hulladék.

2011.12.06. 11:17:23

@regress: Tökorrúkám, az első kommentem olvastad?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.07. 10:16:06

@na__most__akkor:
"Elképzelem magamat 92 évesként egy 65 évvel fiatalabb nővel."
Hát igen... Ez is kevesen mondhatják el magukról. :) És én még azt is el tudom képzelni, hogy Fanni asszony szerelmes volt az urába. Persze lehet, hogy csak számításból ment hozzá, de ezt nem fogjuk soha megtudni.
süti beállítások módosítása