HTML

Jogszolgáltatás

Jogot szolgáltatnak, nem igazságot. Még mindig jobb, mintha osztanák az igazságot? Laikus tévelygések egy labirintusban.

Friss topikok

Címkék

adócsalás (1) állami;támogatás (1) ároktői banda (1) Ároktői banda (1) bankrablás (1) befetetési szövetkezet (1) bírósági eljárások nyilvánossága (1) biztonság (1) BRFK (1) budapest környéki törvényszék (1) centrum (1) cserbenhagyás; (1) darabolós gyilkosság (1) devizahitel (1) dr kiss mária (1) ebadó (1) élettársi szerződés (1) elöljárói gondoskodás elmulasztása (1) erste bank (1) faludy györgy (1) fanni (1) foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés (1) fogyasztóvédelem (1) fővárosi bíróság (2) fővárosi ítélőszék; (1) fővárosi ítélőtábla (3) fővárosi törvényszék (3) Fővárosi törvényszék (1) Fővárosi Törvényszék (1) fővárosi törvényszék; (1) frizbí (1) gaál jános (1) gál györgy (1) gumiabroncs (1) gyilkosság (1) hajdú péter (1) halálos motoros baleset (1) Handó (1) handó tünde (1) hivatali visszaélés (1) huba olívia (1) hunvald györgy (2) Ibolya Tibor (1) idősek (1) illetékbélyeg hamisítás (1) istenes attila (1) ítélet (2) ítéletek nyilvánossága (1) ittas vezetés (1) Kalina József (1) kártalanítási számla (2) kgfb (1) kínzás (1) kiss ferenc kálmán (1) kiss mária (1) kölcsönszerződés (1) korrupt parkolóőr (1) közbeszerzés; (1) közigazgatási jogkörben okozott kár (1) közlekedési baleset (2) közpénügyi pitbull (1) köztársasági elnök (1) mabisz (2) magyar (1) miszori lászló (1) mobildíjak (1) motoros baleset (1) munkaügyi felügyelet; (1) nadrai géza (1) Nemzetközi Olimpiai Bizottság (1) obh (1) összeférhetetlenség (1) óvás egyesület (1) papp istván; (1) pénzügyi békéltető testület (1) perbeszéd (1) pest megyei bíróság (1) phaeton (1) pilis invest szövetkezet (1) Polt (1) pszáf (1) rablás (1) rendőrség (2) Schmitt Pál (1) sebes péter ügyvéd (1) sirt a (1) személyiségi jog (2) Szijjártó Questor büntetőjog (1) szocialista liberális önkormányzat (1) tallér károly (1) tárgyalótermi tudósítás (1) Tarsoly Csaba (1) telekom (1) tisza kata (1) tisztességtelen szerződési feltételek (1) titkolózás (1) tögl molnár lászló (1) Törvényszék (1) új bírósági eljárás (1) varga béla (1) vaskutai andrás (1) véleményszabadság (1) vesztegetés; (1) vincze piroska (1) Címkefelhő

2011.11.18. 08:21 jogszolga

Tárgyalótermi tudósítás. Védtelen idősek, végtelen erőszak

Címkék: rablás gyilkosság kínzás idősek tárgyalótermi tudósítás vaskutai andrás bírósági eljárások nyilvánossága

 

            Eszünkbe sem jutott elmenni erre a tárgyalásra. Blogunk elsősorban polgári és gazdasági perekkel foglalkozik, a büntetőügyek közül csak a gazdaságiak érdekelnek minket. A kíváncsiságunkat az keltette föl, hogy miközben kétségkívül nagy érdeklődésre számíthatna az ügy, a Fővárosi Bíróság sajtóosztálya nem tette közzé, elhallgatta az első fokú bírósági tárgyalás tegnapi, november 17-ei kezdetét. Pedig a vádiratot ekkor ismertetik, ilyenkor lehet átlátni egy-egy ügyet. (Egyedül a Blikk tudott a tárgyalásról.)
Talán azért tűnt érdektelennek a bűncselekmény-sorozat, mert öregekről van szó? A 18 áldozat átlagéletkora 74,5 év. Azért csak ilyen alacsony, mert két megtámadott idős nővel együtt él az 53, ill. 50 éves gyereke, ők nyomták le az átlagéletkort. Betörtek hozzájuk, kegyetlenül megkínozták, kirabolták őket. Kettejüket meggyilkolták. Olvassák tehát első tárgyalótermi tudósításunkat.
 
A vádlott Rostás Elemér és öt társa, az általuk elkövetett legsúlyosabb bűncselekmény minősített emberölés. „A vádlottak lomtalanításokon kitett tárgyakat szedtek össze, jövedelemkiegészítés miatt. 12 idős személyt kiszemeltek és a lakásukba hatoltak. A vádlottak a sértetteket brutálisan bántalmazták”- fogalmaz a vádirat egy hivatalosnak tekinthető összefoglalója. Az ügyet Vaskuti András bíró tanácsa tárgyalja, a vádat Somodi János ügyész (Fővárosi Főügyészség) képviseli. A bűncselekményeket Budapesten, a IV-XVII. kerületben és kelet-magyarországi falvakban követték el.
            A vádlottakat hat csuklyás, felfegyverzett kommandós őr kíséri rabszíjon. A vádlottak nem túlzottan magasak, de mindannyian kigyúrtak, tagbaszakadtak. Egyenesági és, közvetlen rokonok, 24-49 évesek. Az I. r. vádlottnak – aki cigányként beszél magukról - két fia is a vádlottak padján. Mindenki Ároktőről való, Miskolctól 40 km-re délre.
 
            A személyes adatok ismertetésekor kiderül, hogy csak a három idősebb járta ki a nyolc általánost, a fiatalabbak csak 5-6 osztályt. Pontosabban: egyikük nem tudta megmondani, hány osztályt végzett. „Hatra emlékszem… korán becsajoztam” – indokolja. Ő ma egyedülálló, a többieknek élettársuk van. Vagy nincs. Ebben is van egy kis bizonytalanság, a bíró igyekszik tisztázni. A megélhetés alapja a szociális segély, családi támogatások, legfeljebb három gyerek van. S hogy ebből mennyi a jövedelem? Ez sem derül ki mindig: „nálunk nem szokás kérdezni, mennyit kap az asszony a gyerek után.”
            Hivatalos munkahelye senkinek sem volt. Egy kevés közmunka mellett időnként akadt kőműves melletti feketemunka. A VI. r. vádlott számol csak be rendszeres segédmunkáról, egy pesti vállalkozónál. 80-140 ezret is megkerestem mondja, jó munkaerő vagyok, jelenti ki magabiztosan. „Hulladékvasat szedtünk” – világítanak rá egy rendszeres jövedelemforrásra. Ez mit jelent, villamossíneket szedtek föl? – érdeklődik őszintének látszó kíváncsisággal a bíró. Lomtalanításkor, hangzik a válasz, s a MÉH-telepre vittük azokat. Később kiderül, hogy egy autóval rendszeresen, hetente jártak lomtalanítani Budapestre. Vagyona senkinek sincs.
            A büntetett előítélet fölidézésével is akadnak gondok. Az I. r. nem tudja megmondani, hányszor ítélték el. Így a bíró sorolja az eseteket, talán tízet. „Ha jól tudom, ötször vagy hatszor” – válaszolja a másik. Hétszer. „Szerintem nem voltam büntetve”, mondja a harmadik. S valóban, csak egyszer kapott másfél évet, de felfüggesztve. Mindenki vádlott volt büntetve. A bűncselekményeket sorolja a bíró, megjegyezni sem lehet, lopás, rablás, okirathamisítás. Testi sértés is akadt, de nem ez volt a jellemző.
 
            A vádirat 12 pontból, 12 bűncselekményből áll, amiket alig fél év alatt, 2008 szeptemberétől 2009 áprilisáig követtek el. A vád szerint mindegyik esetben előzetesen kiszemeltek idős embereket, akik vélhetően jelentősebb vagyonnal rendelkeznek. Betörtek hozzájuk, brutálisan kínozták, megkötözték, fojtogatták áldozataikat, megölésükkel fenyegették őket, amíg meg nem mondták, vagy meg nem találták értékeiket. Készpénzt és ékszereket vittek el. Minden alkalommal csuklyát és kesztyűt viseltek, este, vagy hajnalban törtek be.
 
            1. A Pesten élő házaspár hölgytagja barátkozó hajlamú, rendszeresen viselt ékszereket. Az egyik vádlott élettársa a vádirat szerint korábban néhányszor a környéken ruhát és más dolgokat árusított. A nő néhányszor vásárolt tőle, előfordult, hogy a saját lakásánál fizetett. Így figyeltek föl rá.
            2008. szeptember 25-én hajnalban törték föl a lakást, a sértetteket leütötték, széttépet ruhákkal megkötözték, ütlegelték, fojtogatták őket. 1,8 millió forintnyi készpénzt és ékszert vittek el. Miután a betörők elmentek, sikerült kiszabadulniuk, nyolc napon belüli sérülést szenvedtek. A kárból megtérült 123 ezer forint a vádlottaknál és hozzátartozóiknál talált ékszerek és zálogjegyek révén.
            2. A 82 éves, falun élő férfiról a vádlottak a saját családtagjaktól tudták úgy, hogy jómódú. A módszer mint fent, de az idős bácsi a rablók távozása után csak 3-4 óra múlva tudott kiszabadulni. „Rendkívül súlyos fájdalmak, györtelmek” érték. Fennállt az életveszélyes sérülés veszélye. Az 1,6 milliós kárból 15 ezer térült meg.
            3. Az egyik vádlott egy ellene folyó büntetőeljárás során tudta meg egy idős, kelet-magyarországi faluban élő férfiról, hogy jómódú. Az ajtót betörték, a 80 éves férfit rugdosták, bottal, ököllel ütötték. Hasra fektették, kezeit hátrakötötték, lábait is megkötötték, a kettőt összekötötték. Fejére nejlonzacskót húztak, mellkasára tapostak. Csigolyatörése, agykárosodása, sorozatos bordatörései, s egyéb sérülései voltak. Bántalmazói távozása után 6-12 órát szenvedett, mielőtt meghalt.
            Pénzt, ékszert nem találtak nála, így kénytelenek voltak megelégedni 3-4 kg fagyasztott hússal.
            4. A Pesten élő 77 és 71 éves házaspár kutyája jelzett a betöréskor. Bot, ütlegelés. Hasra fektetés, ütés. Szemét, száját bekötötték. Nyakára harisnyát kötöttek, fejét megcsavarták. A férfinak gerinc és nyakcsigolya törése lett. A szakszerű orvosi kezelés nélkül közvetlen életveszély alakulhatott volna ki.
            A 900 ezres kárból 111 ezer forint megtérült. A kiskutyát megölték.
            5. A 82 éves pesti nőt a fején ütlegelték, megöléssel fenyegették, végig pszichikai nyomás alatt tartották. A 4,4 milliós kárból a megtalált zálogjegyek révén megtérült 19 ezer forint.
            6. A szokásos. A 80 éves férfit bottal leütötték, kezét-lábát összekötötték, ráültek, ütötték. 1000 forint volt csak a házban, s egy 13 forintos karikagyűrű volt a zsákmány. Fej, koponya, bordasérülései életveszélyesek voltak. 8-10 hét alatt gyógyult meg.
            7. Pesten egy adott utca környékén kerestek megfelelő célpontot. A 81 éves nőtől 201 ezer forintnyi értéket vittek el. A néni lábát és kezét hátul megkötözték, sorozatosan ököllel ütötték. Hasra fektették, és egy súlyos ágyat tettek rá. Másnap találtak rá, számos sérülése életveszélyes lehetett volna. Ha nem találnak rá, kiszárad, megfullad.
            8. Egy kelet-magyarországi községben egy 70 és 66 éves házaspárnál annyi a változatosság, hogy míg a rablókon továbbra is ott az arcukat eltakaró fekete csuklya, az áldozatok fejére fehérneműt húztak, ill. faliszőnyeget tettek. Itt a szokásos ütlegelés mellett az ujjaikat is csavargatták, s egyikük száját olyan erősen kötötték be, hogy kitört a foga. Súlyos sérülések, egy hónapig tartó gyógyulás. A zsákmány 1 millió.
            9. A 85 éves néni az 53 éves fiával él, aki ellenállt a csuklyás betörőknek, de a túlerő legyűrte. Miközben az édesanyját fojtogatták, az ő szájába zoknit tömtek, a fejére párnát nyomtak. Megkötözték, ököllel ütötték. Hátára egy ágyat tettek, amire rá is ugrottak. A néni orrcsontja eltörött. Súlyos sérülések, hetekig tartó gyógyulás. 140 ezer forint készpénzt, és 167 ezer forintnyi ékszert vittek el.
            10. A 87 és 79 éves házaspárt szintén előre kiszemelték. A módszer az unalomig ismert, de hozták magukkal az előző helyszín innovációját. A megkötözött idős férfit hasra fektették, és egy asztalt tettek rá. „Reggelre úgyis megdöglötök”, mondták búcsúzóul. 700 ezer forintnyi értéket vittek magukkal.
            A házaspárra másnap délben találtak rá. A férj négy nap múlva meghalt.
            11. A 80 éves anyát és 50 éves lányát a lakásban található vezetékekkel megkötözték: kéz hátra, a lábakkal összekötve. Egyikük fejére vászon, másikuk fejét a konyhai küszöbhöz verték. A kalitkában lévő kakadumadarat kivették, s elpusztították.
Miután a rablók 400 ezer forintnyi értékkel távoztak, a két nő ki tudott szabadulni.
            12. Egy nappal később, 2009. április 21-én este fogta el a vádlottakat a rendőrség Pesten, közvetlenül egy újabb betörés előtt.
 
            Az első tárgyalási napon a vádlottak röviden nyilatkoztak. Négyen tagadták bűnösségüket, ketten részben bűnösnek mondták magukat. Az I. r. vádlott vallomása a következő tárgyaláson folytatódik.
 
            Megkérdeztük a Fővárosi Bíróság sajtóosztályát, miért nem jelezték ezt az ügyet a nyilvános tárgyalási jegyzékben. Nem tudtak róla, mondták. „Nagyon sok ügyünk van…”
           

Ui.: Most kaptuk (nov. 18. 11.45) a Fővárosi Bíróság sajtóosztályától az alábbi levelet.

 Tisztelt Uram!
Köszönöm, hogy felhívta a figyelmünket a hiányosságra! Sajnos valóban mulasztás történt a részünkről, melyet megpróbálunk jóvátenni, a továbbiakban figyelemmel leszünk erre az ügyre.
R. Elemér és 5 társa – emberölés 6.B.1112/2011
A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a vádlottak egymással rokonságban állnak, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, családjuk részére járó szociális juttatások képezték megélhetésük fő forrását. Emellett Budapestre és különböző vidéki településekre jártak el lomtalanításokra kitett tárgyak, illetve fém hulladékok összegyűjtése céljából, amelyek hasznosítása révén egészítették ki jövedelmüket. Ezen alkalmakkor figyeltek fel olyan idős személyekre, akik feltételezéseik szerint jobb anyagi körülmények között éltek. Elhatározták, hogy az általuk megfigyelt idős és emiatt védekezésre kevésbé, vagy egyáltalán nem képes emberek lakásába betörve próbálnak meg pénzhez jutni. A vádlottak 2008 szeptembere és 2009 áprilisa között különböző felállásban összesen 12, általuk kiszemelt idős személy lakásába hatoltak be és szereztek meg ily módon készpénzt, illetve különböző értéktárgyakat.

A vádlottak a betöréskor arcukat maszkkal takarták, kezükre kesztyűt húztak. A vádlottak a sértetteket bántalmazták, majd megkötözték. A megfélemlített sértetteket arra kényszerítették, hogy árulják el értékeik rejtekhelyét. Az értéktárgyak megszerzését követően a megkötözött sértetteket magukra hagyva távoztak a helyszínről. A bántalmazások következtében 2 idős személy elhalálozott.
Az ügyészség a vádlottakat többek között nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, ennek kísérletével és jelentős értékre, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntettével vádolja.
A következő tárgyalási napok 2012. január 17-én 13.00 órakor és március 8-án 8.30-kor lesznek.
Tisztelettel
Pápai Judit

144 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jogszolgaltatas.blog.hu/api/trackback/id/tr13391456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mindenjónévfoglalt 2011.11.18. 15:47:30

életfogytiglani kényszermunka, az elszámolt fizetésüket pedig az áldozatok kártalanítására kellene fordítani

papilloma 2011.11.18. 15:54:05

@nyomasek: jogos a két pont, félreérthetően fogalmaztam.

Valóban, a halott embert nem hozza vissza Dáriusz kincse sem, azonban, gondold végig a következőt (direkt egyszerű, látványos példa):

Van egy család, anyuka, apuka két gyerek. Apukát jól meggyilkolásszák. A gyerekeknek a cipő, tanfolyam, stb. ugyanannyiba fog kerülni, mintha apuka dologozna, és hozná haza a pénzt.

Tételezzük fel, a gyilkosnak van vagyona / képes lenne dolgozni. Mi lenne a jobb? Ha a gyilkost simán kivégzik, vagy, vagyonát / élete végéig a munkájából származó pénzt (nem vagyok naív, ne világmeváltó összegre gondoljunk, de több, mint 0) a család kapná?

Apukát nem kapják vissza, az kétségtelen, de legalább van egy kis esély (és tudom, nem mindig kivitelezhető), hogy valamilyen szinen kompenzálva legyenek.

És ugyanezt alkalmaznám nem szándékos emberölés esetén is.

A két alternatíva közül te mit választanál? Én az utóbbit.

papilloma 2011.11.18. 15:56:38

@Archenemy: kétségtelen. De ha mindenkit kivégeznénk, akkor nem kellenének börtönök, őrök? Vagy csak egy vesztőhely kellene, + egy hóhér?

Mindegy, nem akarok demagóg lenni

Archenemy 2011.11.18. 15:57:52

@papilloma: "Tételezzük fel, a gyilkosnak van vagyona / képes lenne dolgozni."

Ha az (elítélt munkájának értéke)>(elítélt tartásának értéke), akkor valóban ez jó módszer.

De ha nem, márpedig szerintem nem, akkor célszerűbb kivégezni, és azt a pénzt, amit az állam amúgy az elítélt őrzésére fordított volna (őr, kaja, fűtés, hely, stb), azt folyósítani az özvegynek.

Szigorúan gazdasági szempontból mondom ezt, amúgy halálbüntetés-ellenes vagyok.

Archenemy 2011.11.18. 15:58:49

@papilloma: mindenkit ki kéne végezni, aki valaha is börtönbe került??? Miről beszélsz te? Hol állítottam én ilyet?

Csak a halálfogytosokról volt szó.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.18. 16:01:30

@pHérték: beszélt valaki olyat, hogy a szegénység felmentést ad? Csak arról van szó, hogy ha nem csak az egyiknek lett volna néha munkája, hanem mindnek mindig, akkor nem valószínű, hogy ilyeneket csinálnak.

Ez nem felmentés, főleg nem indok, csak a helyzet kialakulásának tényszerűsége. Az fog rabolni, akinek nincs. Ha nagyon sok embernek nincs semmije, akkor azok közül lesz néhány, aki nem riad vissza az eszközöktől.

Ugyanúgy nem a szegénység az indok/hibás, ahogy a cigányság sem indok/hibás, csak a statisztika szépen egybeesik: a legtöbb nyomorgó cigány, tehát a sok nyomorgóból az a kevés bűnözővé váló rész nagy része is cigány. Ettől még a "tisztes szegénység" jottányit sem változott.

(nem is beszélve arról, hogy a cigánytól akkor is megtagadja a társadalom a "tisztes szegénység" státuszt, ha igyekszik, sokkal hamarabb feladja)

Hogyne kéne tehát megbüntetni a gyilkosokat és a rablókat. A "megélhetési bűnözés" sem felmentés, hanem egy motivációs tényező neve.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.18. 16:03:27

@Archenemy: "De ha nem, márpedig szerintem nem, akkor célszerűbb kivégezni, és azt a pénzt, amit az állam amúgy az elítélt őrzésére fordított volna (őr, kaja, fűtés, hely, stb), azt folyósítani az özvegynek."

Egy ilyen törvény szerintem szignifikánsan megnövelné a besúgások számát :)

Már csak az kéne mellé, hogy a hazaárulás is halálbüntetés. Vagy a boszorkányság :)

papilloma 2011.11.18. 16:03:36

@Archenemy: sajnos tökéletes módszer nem létezik, nem vagyok jogász, és azt sem tudom pontosan, hogy ahol ez gyakorlat, milyen módon/feltételek mellett (akár precedens, akár írott jog) működik, de van példa, ami követendő lehet. (Pl. műhiba esetén doki vagyonának elperlése, csak hogy öteleteket adjak...)

Halálbüntetés meg semmilyen körülmények közt nem támogatom, ez inkább elvi kérdés (élet védelme, nem az, hogy az a rohadék épp ez ellen tett)

Na, megyek egy kicsit dolgozni, azt is kell valakinek :)

nyomasek 2011.11.18. 16:04:48

@papilloma: A társadalomba való visszatérést nem tudod megakadályozni csak egy végleges döntéssel, a halálbüntetéssel. Pont olyan végleges, mint amit elkövetett, tehát nincs egyik oldalon sem erkölcsi hiány.
A társadalomból való kiiktatás pedig nem bosszú vagy gazdaságossági kérdés igazán, hanem mint mondtam a társadalom önvédelmi reakciója. A gazdaságossági érvet (kényszermunka, életen át végzett jóvátétel, stb.) felülírja a jövendőbeli áldozatok élethez való joga.

papageno 2011.11.18. 16:05:12

@jogszolga: Nem kell mentegetni magát. Megírták mások is, kissé keményebben.

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.18. 16:09:16

@lebowski71: én inkább a mecseki uránbányákat nyitnám meg kézifejtésre nekik. Levinni őket, aztán létrát elszedni, őrség se kell, csak egy gondnok, aki pár naponta leeresztene nekik pár vekni kenyeret, meg pár üveg vizet.

papilloma 2011.11.18. 16:11:02

@nyomasek: Tényleges életfogyt. vagy börtönszigetek, amik voltak is, csak megszüntették őket (mondjuk Ausztrália egész jól kijött belőle...).

Elfogadom, hogy más egyetért a halálbüntetéssel, én nem.

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.18. 16:11:39

Vagy esetleg amfiteátrumot építeni, és ott egymás ellen küldeni őket. Szórakozás a népnek, adóbevétel a belépőkből az államnak, nem kell hóhér sem, mert egymást darálják be, win-win szituáció :P

Archenemy 2011.11.18. 16:19:12

@flugi_: "Már csak az kéne mellé, hogy a hazaárulás is halálbüntetés. Vagy a boszorkányság :) "

idézet tőlem:
"Szigorúan gazdasági szempontból mondom ezt, amúgy halálbüntetés-ellenes vagyok. "

Archenemy 2011.11.18. 16:20:35

@nyomasek: "A társadalomba való visszatérést nem tudod megakadályozni csak egy végleges döntéssel, a halálbüntetéssel."

Nem csak. Valós életfogytiglanival is.

Ha meg öngyilkos akar lenni, az már az ő dolga.

szkeptikus vagyok 2011.11.18. 16:27:53

Lehet, hogy elhangzott a kommentekben, de nem olvastam mindet végig?
Mennyi a büntetési tétele a "minősített emberölés"-nek? Ez miért nem számít bűnszövetkezetnek, meg az összes többi - számomra - szaftos jelző.

Persze laikusként, de azt kell mondanom, hogy csak a vak nem látja, hogy a törvények, az ügyészek és így a bírók is, tehát az egész rendszer ezeket a gennyeket védi. Nem hiába sumákolják a tárgyalást, és nem hiába indul ilyen alacsony szintről a vád. Ha fehér emberek lennének, akkor szinte bizonyos, hogy maffiának minősítenék őket, de legalább is terroristának.

A mai Magyarországon inkább hálásnak kell lenni, hogy a rendőrök elfogták őket, pedig kifejezetten jó ütemben csökkentették a társadalombiztosítás költségeit (nyugdíj), bár kétségtelen, hogy még jobban ki kell gyúrniuk magukat a sitten, hogy máskor az áldozatok számára kórházra már ne is kelljen költenie az államnak...

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.11.18. 16:33:03

@Nagykevély: Kifizetem a lőszer árát. Utalom, kérem a számlaszámot!

Mezőbándi 2011.11.18. 16:36:38

1. Helyesírás. Lécci!

2. Volt idő, amikor hevesen elleneztem a halálbüntetést. Továbbra sem hiszem, hogy a legjobb megoldás lenne, abban a formában, ahogyan azt ma végzik sok helyen. Viszont érdemes lenne tovább gondolni (biztosan vannak, akik ezt meg is tették), hogy milyen biztosítékok beépítésével lenne - elméletileg - visszahozható.

Fontos lenne a bírói és ügyészi felelősség növelése, hogy ne "bújhassanak" a hivataluk mögé az ilyen súlyú itéletek meghozatalakor. Amennyiben utólag kiderül valakinek az ártatlansága, akkor a bíró nézzen szembe a foglalkozás körében elkövetett gondatlan emberölés vádjával, illetve a munkájából való - akár végleges - felfüggesztéssel is. Az ügyész hasonlóképpen. Azt hiszem, hogy ez elégséges fék lenne a rendszerben.

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.11.18. 16:36:54

Megölték a kutyát meg egy madarat is? Miért?
Ezek az állatnál is alacsonyabb szinten élnek.
Nem lehet nekik elég büntetés.
Mint régen, nyilvános kerékbetörés vagy karóbahúzás 3 nap szenvedéssel. Csak egyszer kellene, és meggondolná a többé retek.

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.18. 16:41:25

@www.doominogame.com: Ezek még relatíve "civilizáltak", ősi roma szokás (nem vicc, náluk ez a "hagyomány"!) a kirabolt házban a szoba közepére szarni, mert akkor nem jönnek utánuk a rossz szellemek...

pHérték 2011.11.18. 16:45:48

@flugi_: "Motivációs tényező"...jó vicc!
A megélhetési bűnözés egy kamu, amit már abban a korban sem toleráltak, amikor nem jár senkinek alanyi jogon az oktatás, meg a ilyen-olyan jogcímeken osztogatott szociális segély.

Viola, a ló 2011.11.18. 16:46:18

Megkínozni, ahogy ők tették az áldozataikkal, utána kivégezni, szerveiket jó pénzért eladni donornak, a többit meg egy sertésneveldének takarmányként. A befolyt pénzből kártalanítani az áldozatokat, már amelyik még él.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.11.18. 16:50:32

"Az I. r. vádlottnak – aki cigányként beszél magukról..."

Meglepődtem, meglepődtem! Azt hittem, svábok!

stukov1 2011.11.18. 17:07:21

100 éve még ez is ment, igaz Kínában:
en.wikipedia.org/wiki/Slow_slicing

pizo 2011.11.18. 17:14:10

Halálbűntetés visszaállítása kellene. Aztán gyors, fájdalommentes kivégzés. Családtagoktól mindennemű szociális juttatás megvonása, ha nem tetszik, el lehet menni. És ha valaki azzal jön: a gyerekek?... Kb. ugyanez lesz belőlük, mivel ezt a mintát látták otthon, tehát nem kell őket sajnálni. Most sajnálod, 5-10-15 év múlva ők vágják el a nyakad...

Zoli

himposztor 2011.11.18. 17:18:34

A k.anyját a t. sajtóosztály tisztelt munkatársainak.
Bezzeg amikor mórickás, cssaládon belüli megerőszakolásos, meg még mórickásabb cs.-belüli pedofílás tárgyalások vannak, ahol a kamera lelkiismeretesen rásvenkelhet az "elkövetők" fehér kezére, akkor bezzeg tudják jelezni a nyilvános tárgyalást.

himposztor 2011.11.18. 17:20:23

Ugráljanak a retkek az ő anyukájuk hátán!

krampam 2011.11.18. 17:26:13

Mérhetetlen dühöt érzek...
Iszonyatos, gyilkos indulatok kavarognak bennem.
Itt a legkeményebb büntetést nem azért kellene alkalmazni, hogy ezek bűnhődjenek, hanem hogy elrettentést jelentsen a többi hasonló kártevőnek.
És igen, ebben az esetben nem húzni a tárgyalást, mint a rétest, hanem valami hadbíróság elé állítani és agyonlőni. Ez ugyanis olyan bűncselekmény, amit nem lehet normális keretek közt tárgyalni. Erre valami más módszer kell. Valami speciális - hogy úgy mondjam - vésztörvényszék.
És természetesen a pintérkutyáknak az ilyen, valódi bűnözőket kellene eliminálni, nem a szmogriadó ellen vétőket riogatni, meg hasonlók.
GOLYÓT NEKIK!
És természetesen mindenki jó teszi, ha felkészül...

pizo 2011.11.18. 17:26:24

@papilloma: Létezett a teljes vagyonelkobzás ÉS halálos ítélet együtt, pl. a II. VH-s legnagyobb bűnösök (köztük magyarok) ítélete is általában ez volt. A vagyonelkobzás most is hatályos büntetés, csak a bírók nem nagyon szeretik, és a Be. sem teljesen ad rá lehetőséget hogy bűntetőügyben a teljes polgári kárigényről is ítélkezzenek. (tudom, jön a sok jogász, hogy nincs igazam, de gyakorló jogfelhasználóként kb. ez a lényeg).

Zoli

pizo 2011.11.18. 17:30:42

@Kierkegaard Akciócsoport:

Rejtő Jenő: Csontbrigád c. könyvében a 30-as évek elején már leírta ezt. Tökéletes munka, semmit sem kell kitalálni, csak el kell olvasni, alkalmazni, és kész.

Zoli

bigthereal 2011.11.18. 17:33:49

lassú halált haljanak...

pizo 2011.11.18. 17:34:19

@www.doominogame.com: Itt sokan nem veszik észre azt, hogy ezek az emberek ÉLVEZET-ből kegyetlenkedtek, a zsákmány csak része volt a dolognak. Pont ezért kellene igen keményen fellépnie a bíróságnak.

Zoli

2011.11.18. 17:36:51

Nézzük át a bűncselekmények legjellemzőbb vonásait!

- Gondosan kiválasztott,védekezésre képtelen, gyakorlatilag magatehetelen áldozatok.
- Abszolút túlerő.
- Az elkövetők rendkívül alacsony intellektusa ellénére "ahhoz van eszük", hogy előzetesen tájékozódjanak, előkészüljenek.
- Indokolatlan, értemetlen, szükségtelen mértékű erőszak.
- A bcs. súlyához képest nagyon csekély zsákmány.
- Mellékkörülményeiben is embertelen, brutális végrehajtás.
- Rendkívül buta, ostoba "utóélet" (megőrzött zálogcédulák, stb.)
- Bűnöző, élősködő életvitel.

Aki kitalálja, hogy milyen csoportra jellemzőek a fenti elkövetési módok/körülmények, kap egy üveg málnaszörpöt.

aadam 2011.11.18. 17:38:23

Lassú kínhalál. De minimum halál. Aki erre mást tud mondani, gondolkodjon már el. Racionális érv kell? Talán elég visszatartó ereje lenne.

aadam 2011.11.18. 17:41:46

Egyébként vhol úgy kéne kezdődnie a dolognak, hogy akire mindezt rá lehet bizonyítani, automatikusan veszítse el minden létező jogát. Gyakorlatilag embernek sem tekinthetőek, mert ez teljesen ellentétes bármiféle emberi ösztönnel. Igaz, állatival is.

cso zsi 2011.11.18. 17:47:36

@aadam: LaCoste divatárut adjanak nekik. Mondhatnám úgy is, hogy krokodilbőr cipőt.

Archenemy 2011.11.18. 17:52:31

@Brother Love: találatni se kell, ott van a szövegben. Cigányruhás bűnözés :/

Asztalos Gábor 2 2011.11.18. 18:02:02

@flugi_:
Ne hazudd ezt megélhetési bűnözésnek, te féreg! Bármennyi pénzük lett volna ezeknek, ugyanúgy gyilkoltak volna, ezért egyáltalán nem ez volt a motíváció.

2011.11.18. 18:12:13

Ha lenne halálbüntetés, Kaiser Ede már nem élne. (Persze, mindenki csak addig emlegeti az azonnali kerékbetörést amíg nem ő vagy a hozzátartozója parkolt tilosban).
Nem is értem, hogy lehet, hogy ilyen sokan csak erre a... mondjuk így: rendkívül egyszerű szemet-szemért szintű gondolkodásra képesek.
Eleve azt sem értem, hogyan lehet egy ügyben magabiztosan halálbünetést emlegetni úgy, hogy egyelőre csak a vádat ismerjük. Várni kéne még egy kicsit az ítélettel szerintem, és meghagyni a kötelet a tornatermeknek.

Bartush 2011.11.18. 18:29:22

@papilloma: alapvetően egyetértek azzal, hogy nem megoldás a halálbüntetés, de az sem, hogy ilyen, szerintem égbe kiáltó bűnök után, még az én adómból etessék őket. Amit ma a börtönlakók "dolgoznak", nem munka. Építsenek utakat, gátakat... ezekkel a tevékenységekkel talán törleszthetnek valamit, az általuk elkövetett bűnökből, de akinek a nagyiját megkínozták és megölték, annak ez sem jelent könnyebbséget.

jogszolga 2011.11.18. 18:46:57

@croc: Igazad van. Láttunk már nagy rendőri, ügyészi tévedéseket, bá most nem erre számítok. S ismétlem, a vádlottak közül négy ártatatlannak, kettő részben bűnösnek mondja magát.
Engem az is foglalkoztat, hogy a rendőrségnek miért kellett ennyi eset ahhoz, hogy elkapja a feltételezett elkövetőket? S elfogásuk után megszűntek-e a hasonló bűncselekmények?

hétszűnyű kapanyányimonyók 2011.11.18. 18:48:56

@tace: Szerintem is megérne egy nemzetközi ajtócsapkodást az, hogy visszaállítjuk a halálbüntetést.
Plusz a bűnözők családtagjaitól mindenfajta szociális juttatást meg kellene vonni, elvégre nem tanúsítottak olyan magatartást, ami alapján megérdemelnék. Nem csak attól kellene megvonni a szociális támogatásokat, aki cigit, piát vesz belőle, és nem járatja a a kölykét iskolába, hanem a bűnözőktől is.
De sajnos túl nagy és hangos, de könnyen megvásárolható szavazótábort képviselnek ezek a kreol magyarok, sose lesz változás, mert a politika nyalja a seggüket. Akármelyik párt van hatalmon, mind megijed tőlük.

Pár éve a miskolci rendőrkapitány megmondta, hogy létezik a cigánybűnözés. Akkor meghurcolták, keresztre feszítették... azóta több tucat embert végeztek ki ezek a hordák hasonló kegyetlenséggel. A megélhetési jogvédők pedig ilyenkor hallgatnak és várják a további utasításokat külföldi tartótisztjeiktől a Budapest belvárosi lakásukban, ahova nem hallatszik el a vidéki emberek panasza.
Kiábrándító, hogy ilyen szörnyű országban kell élnünk. A 21. század, technikai, tudományos fejlődés nem érintette meg ezt az országot, itt még mindig primitív állapotok vannak. Sőt egyre inkább.

@croc: Kaiser Ede pont egy nagyon rossz példa, kár is itt emlegetni. Kaiser sok más, kiemelten súlyos, kegyetlen bűncselekményt is elkövetett, azon kívül, ami alól végül felmentették. Azokért a cselekményeiért 16 évet kapott, nem véletlenül! Úgyhogy az ő esetében a halálbüntetés mindenképpen járna szerintem. Egy megrögzött, társadalomra különösen veszélyes bűnöző.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.18. 18:52:24

Egy cigányos poszt hogy kerül címlapra?Változik az Index?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.18. 18:54:50

@Gunther: @Seduxen: Természetesen itt vannak a főfő Náczik is.:))
Ti is kívámcsiak vagytok a TASZ álláspontjára az esetről?

Archenemy 2011.11.18. 18:58:43

@Tigeri: A TASZ olyannyira elkötelezett a szólásszabadság mellett, hogy a 'jogtalanul' blogban kommentelni se lehet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.18. 18:59:02

És mind mind szegény,hátrányos helyzetű,kirekesztett....
kuruc.info/r/2/88223/

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2011.11.18. 19:09:04

@flugi_:
"beszélt valaki olyat, hogy a szegénység felmentést ad? Csak arról van szó, hogy ha nem csak az egyiknek lett volna néha munkája, hanem mindnek mindig, akkor nem valószínű, hogy ilyeneket csinálnak."

Az embert nem az tartja vissza, hogy agyonverjen bárkit is, hogy van-e munkája vagy nincs. Hanem az, hogy rendelkezik bizonyos intelligenciával, és nem ragadt meg az előember szintjén.

Akinek pedig mégis ez a mérce, következtetése és ideológiája erre, az sürgősen kezeltesse magát.

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2011.11.18. 19:15:25

Na és mi lenne akkor, ha elkerítenénk némi földterületet, és az lenne a börtön, persze körülzárva őrökkel és magas kerítésekkel. Tudom, hülyén hangzik, meg egyből mindenki ugrana rá, hogy munkatábor meg haláltábor... Viszont az tényleg jó ötlet lenne, hogy önfenntartó börtönöket létrehozni, magyarán azt csinál amit akar, elzárva a civilizációtól, aztán úgy hal éhen ahogy akar, a pénzt, ami meg a sima börtönben lévő ellátása lenne (napi 4-5 ezer forint is most jelenleg asszem), azt pedig szépen utalják az áldozat családjának.

Rot 2011.11.18. 19:20:41

Bedarálni kutyaeledelnek az egész családot. Élve. A gyerekeit is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.18. 19:21:09

Ha nem mutatják be az esetet és az ítéltet a nyilvánosságnak, hogy lesz ebből elrettentés?

Hogy fogja megtudni a többi bűnöző, hogy mi vár rájuk? Bár nem hinném, hogy érdekli őket, hogy kaphatnak 20 évet. Legalább melegen lesznek és kapnak enni.

Amúgy az ilyeneknek egy elképesztően puritán börtön a Nagyalföldön. Nem padlófűtés. Télen-nyáron kint munka, túrják a földet 12 órában, úgyis jó erőben vannak. Természetesen életfogytiglan.

utalokmindent · http://utalokmindent.blog.hu 2011.11.18. 19:23:40

Egyébként az mért nem lehetséges, hogy bűnözőt, aki valamilyen szintnél nagyobb bűnt követ el, a büntetés mellé azonnali kasztrálást kapjon?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.18. 19:24:54

@Rot: Az én megoldásom:Kivinni hátra a trágyadomb mellé,agyonlőni,trágyát ráhúzni.
@zero: Na,megérkezett a főnáczi.:))

2011.11.18. 19:25:47

Ahogy látom ennél a posztnál nem tolonganak a liberrált "jogvédő" ficsúrok.

Meglehet ott se vótam 2011.11.18. 19:32:31

@Schindler Pistája: "De késnek a Kettős Mérce, a Vincent, a Sárdobáló és a többi szarliberális blog cigányfajvédő bolsevikjai is."

Áttértek a hajlékonyak védelemre, az most trendibb a belvárosi drogos libsiknél.

szabidoki 2011.11.18. 19:48:51

@djlaczko: mert "jogai vannak". Bármennyire dühítő is.
A modern börtönök egyébként azért vannak, hogy az elzárás ideje alatt egyfajta átnevelő intézetként funkcionáljanak, hogy mikor kikerülnek onnan, be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Ez a teória persze még a szabott idejű elítélteknél sem működik (és nem is fog soha), tényleges életfogytiglannál pedig értelmezhetetlen - ez csak egy gyáva halálbüntetés, mert csak kitolja az elkerülhetetlent. Persze csillagászati áron.
Szerintem a nyilvános akasztás
-lényegesen olcsóbb
-sokkal nagyobb a nevelő hatás.

mallac 2011.11.18. 19:55:20

Szart sem ér ez a duma,hogy megkínozni meg elásni a trágyadombon...egyíkőtök sem tenné meg,gyávák és puhák vagytok hozzá.Az a balfasz sem állt bosszút, akinek a 18 éves lányát megerőszakolta, aztán elevenen elégette egy cigány.Azt csinálnak veletek amit akarnak,csak a szájkarate megy semmi más...

Anti Anyag (törölt) 2011.11.18. 19:58:10

Fehéreket öltek meg cigányok. A bíróság joggal gondolhatta, hogy nem érdekes, hiszen nagyon gyakori.

Bezzeg fordítva. A "cigánygyilkosokból" már 2 éve él a média.

Kis ember 2011.11.18. 20:16:23

@pizo:

... és ha emlékszel a Csontbrigádra, akkor arra is emlékezhetsz, hogy ott ártatlanok szenvedtek és mentek tönkre. Annyira tönkrementek, hogy azután már a szabadságuknak sem tudtak örülni. Szóval csak óvatosan a hasonlatokkal.

Kis ember 2011.11.18. 20:19:07

@Anti Anyag:

Ez köztörvényes bűncselekmény (tkp. haszonszerzésből csinálták), a cigánygyilkosság pedig politikai-etnikai motivációjú volt. Van különbség.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.18. 20:21:08

@kcsortuleninrogyilszja: a nincstelenség, ha nem is törvényszerűen, de esetenként állatot csinál az emberből. Ajánlom figyelmedbe az átlagos bűnözési fajták összevetését a fehérgalléros körökben és a hajléktalanok között. Azt fogod tapasztalni, hogy az egyik oldalon sikkasztás, csalás, ilyesmik vannak zömmel, a másik oldalon pedig garázdaság és gyilkosság. (mit is tudna kicsalni az egyik hajléktalan a másiktól..)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.18. 20:22:24

@Asztalos Gábor 2: szerinted én erre azt mondtam, hogy megélhetési bűnözés? Kommentjeimet olvasod-e?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.18. 20:23:31

@pHérték: ?? Miért is tolerálták volna? Miről beszélsz?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.18. 20:38:13

@mallac: még szerencse hogy csak a szájkarate van. Ha ennél aktívabb lenne a kedves társadalom, akkor lincselkednének minden nap minden történetre bíróság meg nyomozás nélkül.

Nem lenne vidám élet. Ha valaki azt képzeli, hogy akkor lenne rend, az nem igazán érti a dolgokat.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.18. 20:43:34

@imperial: ha azt hiszed, hogy egy liberális megvéd egy gyilkost, akkor nem sok fogalmad a liberalizmusról.

Például összekevered a gyilkos megvédését azzal az állítással, hogy az illető nem azért gyilkos mert cigány.

tibidanny 2011.11.18. 20:45:50

ez hihetelen... ezek nem emberek... kutyát, madarat is megölik...

huncsongor 2011.11.18. 20:48:42

Ezek nem halált érdemelnek, hanem nyilvános lassú kínhalált. Miért nem lepődök meg, hogy ezek az embernek nem nevezhető génhulladékok cigányok.

Farkos Csapó Gyurka 2011.11.18. 21:10:50

Javaslat. Az ilyen és eféléknek már nincs helyük egy normál demokratikus államban. Épp ezért, ezeknek börtönkapacitást kellene bérelni az Államnak az oroszoktól.
Nem drágább, mint az itthoni tartás(gondolom) és ott az Uralon túl jó helyük lenne vagy 20 évig. Szóval el innen velük. Teljes rasszizmusom mondatja velem!!

Kis ember 2011.11.18. 21:19:51

@Farkos Csapó Gyurka:

Évek óta a legjobb ötlet, amit hallok, még ha jogilag nem is kivitelezhető. :)

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.11.18. 21:38:27

@Kis ember: Tedd a szívedre a kezed.Szerinted ha egy csoport nem cigány törne be és rablógyilkolna, szisztematikusan, csak és kizárólag módosabb cigányokhoz, a bíróság figyelmen kívül hagyná az etnikai vonatkozást?

Na ugye.

Kis ember 2011.11.18. 21:48:05

@Mojzes Pál:

Nem érted. A motiváció a lényeg.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.11.18. 21:55:46

@Kis ember: Így is hozzá lehet állni, e szerint a "cigány gyilkosságok" elkövetőinek csak el kellet volna emelni ezt-azt, egy pénztárcát, mobiltelót, gyűrűt...

És akkor jönne Kis ember, Chaplin avatarral azt megmondaná, hogy aszondja':

"Ez köztörvényes bűncselekmény (tkp. haszonszerzésből csinálták),"

Kis ember 2011.11.18. 22:07:47

@Mojzes Pál:

Na, akkor még egyszer leírom: a cigányok NEM politikai vagy etnikai megfontolásból raboltak-öltek, hanem haszonszerzés céljából. Nem érdekelte őket az áldozat vallási, etnikai, politikai hovatartozása, hanem csak az, hogy milyen értéket találnak. Ez rablás.
A cigánygyilkosságok motivációja az volt, hogy embereket származásuk (bőrszínük, szokásaik, stb) miatt megöljenek.

Ha elemeltek volna ezt-azt, attól még a szándék ugyanaz marad. De nem emeltek el semmit, tehát mindkét esetben egyértelmű az inditék.

prfact 2011.11.19. 01:12:57

Ideje lenne elgondolkodni a szlovák példához hasonlóan a fegyvertartást lehetővé tenni.
Egy-egy ilyen cigány banda ellen lőfegyver nélkül senkinek sincs esélye.

Persze a kormánynak fontosabb a saját biztonsága, talán az se fáj nekik ha fogynak a nyugdíjasok, több jut majd az IMF hitel törlesztőjére:((

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.19. 01:31:52

@Kis ember: kötekedek, de a motiváció és az indíték közötti különbséget talán érdemes itt megvizsgálni. A cigánygyilkosságok és ezek a gyilkosok között a motivációs tényezők között az "egó fényezése az élet és halál feletti hatalom bizonyításával" például közös.

Az indíték az olyan motiváció, amit a törvény megkülönböztet. Valamiért azt mondja a törvény, hogy (és ebben neked van igazad) az etnikai alapon szelektáló erőszakoskodó más bűncselekményt követ el, mint aki a pénzért csinálja.

Ha lennének gazdag öreg védtelen cigányok, kiderülhetett volna, hogy ezek etnikai alapon válogatják-e az áldozatokat, de minden jel szerint nem, hanem kifigyelik a tehetősebbnek látszókat.

Nyugee 2011.11.19. 01:46:21

@flugi_:
"ha nem csak az egyiknek lett volna néha munkája, hanem mindnek mindig, akkor nem valószínű, hogy ilyeneket csinálnak."

Én oláhcigányt még nem láttam dolgozni.
És nem csak most, amikor kirekesztik "szegényeket" a munkából, hanem az átkosban sem, amikor mindenkinek volt munkája, és muszáj volt dolgoznia.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.19. 02:12:41

@Kis ember: Nem etnikai megfontolásból öltek. Csupán származásuk, 'szocializációjuk' mián. Lásd a banda rokoni viszonyait (ezt látták otthon).
Valamint azt, hogy egyik sem óhajtja elvinni a balhét, akárcsak a többi cigányok által elkövetett gyilkosságnál (Marian Cosma, Szögi Lajos). "Ééén? Ott se voltam, bíró úr, hát, hogy mondhat ilyet?!"

2011.11.19. 09:00:35

@flugi_:

Sajnos nagyon is sok fogalmam van a liberalizmusról, főleg a magyarországi képviselőiről, akik nem a tételes jog, hanem bőrszín és a homályos emberjogi deklarációik alapján védik és mosdatják a legocsmányabb cigánybűnözőket is.

pHérték 2011.11.19. 10:46:48

@flugi_: Arról beszélek, hogy hagyjuk ezt a megélhetési bűnözés dumát, különösen manapság, amikor mindenki tanulhat (sőt, elvileg kötelezően) és kaphat segélyt, támogatást.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.19. 20:42:43

@pHérték: nem értem, miről beszélsz. A "megélhetési bűnözés" nem duma, hanem egy motivációs faktor nevesítése. Ahogy például a "féltékenységből elkövetett" is egy bevett fordulat hasonló témában. Egyik sem jelenti azt, hogy nem kell az illetőt megbüntetni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.19. 20:43:20

@imperial: ha ez így van, akkor most tényleg hol vannak? :D

Vagy lehet, hogy mégsincs így?

kifordított nagyanyó 2011.11.19. 22:12:57

Megélhetési bűnözés.Mondjuk kaját lopok.Meglep a házigazda,lekeverek neki,meglépek.Nem kínzom halálra módszeresen és nem verem agyon.
Méghogy megélhetési bűnözés.Éhínség van?Háború?Vagy a középkorban élünk?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.19. 23:10:53

@kifordított nagyanyó: "Megélhetési bűnözés.Mondjuk kaját lopok.Meglep a házigazda,lekeverek neki,meglépek.Nem kínzom halálra módszeresen és nem verem agyon."

Valami ilyesmi. A "nyereségvágyból elkövetett"-nek az a részhalmaza, amelyiknél az elkövető azt gondolja, hogy az a dolog neki létszükséglet.

Ha elég buta, akkor a mobiltelefon is lehet ilyen, sajnos.

pHérték 2011.11.20. 09:23:50

@flugi_: Létszükséglet az ennivaló, meg a ruha, meg egy fedél a hó és eső ellen. Ezek közül menyikük nem volt meg? Ezek közül melyiket nem biztosítják a szociális ellátó rendszerek annak, aki kéri?
Na és ne felejtsük el a jó öreg igazságot, hogy aki nem dolgozik, ne is egyék! Ha büdös a tanulás (mert inkább "korán becsajoztam"), ha büdös a meló, akkor örüljön, hogy enni adnak neki, mert azt sem érdemelte ki. Ennyit a létszükségletről, meg a megélhetési bűnözésről.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2011.11.20. 09:50:20

@pHérték: megint nem értem, miről beszélsz. Ismétlésképpen: ez az eset nem megélhetési bűnözés. A hozzászólásod olyan, mintha nem olvasnád, amire válaszolsz, csak kinyilatkozol valamit, ami a szavakról eszedbe jut.

xkolbászx 2011.11.26. 15:55:00

@Kis ember: faszt nem. érdekes módon egy cigány se volt z áldozatok között. az ügyész helyében rá is kérdeznék arra, hogy cigányt egyáltalán megtámadtak volna-e és ha igen, akkor is iylen brutálisan jártak volna-e el.

ohrana 2011.11.26. 19:31:22

A vádpontok közt nem látom az állatkínzást.
Sem.
Aztán felmerül a rasszista indíték.

Az meg számomra nem világos, hogy akit hétszer elítélnek erőszakos bcs miatt, az hogy a francban maradhat szabadlábon?

o

csársz 2011.12.05. 13:46:56

@flugi_: Sajnálom, hogy csak most tévedtem ide. Szeretném, ha tudnád, nem vagy egyedül. De még tőled sem láttam a lényeget: az itt szóban lincselő kedves honfitársaim egyikének sem jutott még eszébe a saját felelőssége az ügyben.
Biztos vagyok benne, ha véletlenül összecseréltek volna engem mint csecsemőt valamelyik vádlottal mint csecsemővel - ami már azért is lehetetlen, mert az anyja nem kerülhetett volna az én anyám melletti ágyra a kórházban -, akkor most én volnék előzetesben, és ő meg a halálomat követelné.
Mielőtt idehörög, mindenki sorolja föl magában, mit tett eddig a nála nyomorultabbakért. Ha meg még semmit, legalább vigyen egy kis élelmet, mondjuk a tarnabodi gyerekeknek, akik kétnaponta, ha látnak ételt.
És aki azt hiszi, védem az elvetemült bűnözőket, az hülye.

Tímea Gulyás 2012.12.05. 13:34:08

És azt lehet már tudni hogy a Bíróság hány év letöltendő büntetést szabott ki rájuk???? Mert erről még sajnos nem olvastam semmit! Ha valaki tudja küldjön már egy linket vagy írja le! Köszönöm!!!

kifordított nagyanyó 2012.12.05. 13:51:36

@csársz: A tarnabodi gyerekeknek a szüleik miért nem adnak ételt?
Ja,hogy elpiálják a pénzt?
@Tímea Gulyás: A posztoló írhatna róla.

Tímea Gulyás 2012.12.06. 14:45:20

kifordított nagyanyó! Nagyon jó kérdéseid vannak ,és én azt honnan tudjam ,hogy mért nem adnak nekik enni, meg elfüstölik az már legyen az ő bajuk!!!!! De amúgy meg ,én csak választ szerettem volna kapni arra amit írtam ,nem kérdést!!!!!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.12.06. 21:27:09

@Tímea Gulyás: Azt a másik kommentelőnek írtam.:))
De mondom,esetleg a poszt íróját kéne valahogy elérned ebben az ügyben.

Tímea Gulyás 2012.12.07. 12:39:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ja bocsika de nem vettem figyelembe hogy kinek írtad! :) de azért köszönöm a felvilágosítást! :)

Tímea Gulyás 2013.05.05. 12:02:59

4 év után nem sikerült a bíróságnak ítéletet hoznia! Ami elég szomorú :( Rólunk szól az RTL klub majd nem minden nap!
www.rtlklub.hu/most/40053_rtl_hirado_-_esti_kiadas_eletfogytiglan_-_szigoritottak_a_bu

Tímea Gulyás 2013.05.05. 12:12:35

<iframe src="http://videotar.mtv.hu/VideoPortal/embed.html#http://streamer.carnation.hu/mtvod2/kekfeny/2013/04/29/kekfeny_20130429.wmv" width="433" height="285" frameBorder="0" scrolling="no" noResize="true"></iframe>
süti beállítások módosítása